Jektefartsmuseets åpningshelg 22. – 23. juni 2019

Lørdag 22. juni ønsker vi alle besøkende velkommen til åpningen av vårt nye nasjonale Jektefartsmuseum.
Feiringen fortsetter i Bodøsjøen på St. Hansaften. Les hele programmet her.

Åpningshelg

Jektefartsmuseets åpningshelg 22. – 23. juni 2019

Lørdag 22. juni ønsker vi alle besøkende velkommen til åpningen av vårt nye nasjonale Jektefartsmuseum.

Jektefartsmuseets åpningsdag er en gledens dag som vi ønsker å dele med dere alle.
Vi tilrettelegger derfor åpningen med utendørs scene og gratis aktiviteter for stor og små jektevenner på området. 

Aktivitet på området starter kl. 11 og det er Bodøsjøen Nettverk som står for aktivitetene. Her kan du bygge en liten jekt, tatoveres, lage hoppetau, spikke, prøve deg på knop og stikk, få kunnskap om pomorhåndverk eller rett og slett overvære en skikkelig duell. Det blir liv og røre i hus og på området, så dette skal bli en skikkelig folkefest.

Den offisielle åpningen starter kl. 12 med urfremførelse av Jektefartsmuseets eget musikkverk, taler og markering.

Bestillingsverket:

Museet formidler en innholdsrik reise av impulser, varer og utvikling fra sør til nord, fra innland og utland. Denne reisen formidles gjennom et musikalsk bestillingsverk regissert og komponert av Andreas Evjen Håkestad, ansvarlig for klassiske verker som blant annet «Himmellys» og «Skogen». Verket er inspirert av folketoner, samiske toner, barokke og mer moderne jazzpregede toner. Vår skrevne kulturarv blir tonesatt og levert i ny drakt, der musikkverket skaper gjenkjenning og tilknytning til vårt nasjonale museum.
Bestillingsverket er støttet av Norsk Komponistfond.

Urfremføring av verket skjer i samarbeid med MIN-ensemblet, Bodø Domkor og dirigent Øystein Jæger. MIN-ensemblets repertoar favner alle tradisjonene som inngår i vårt bestillingsverk og er ansvarlig for den musikalske fremførelsen.

Bodø Domkor, som er flerstemt amatørkor inngår som en sentral del av et omfattende kirkesang- og musikkmiljø i Bodø Domkirke, et miljø som etter hvert har blitt kjent både regionalt og nasjonalt.

Øystein Jæger er dirigent og kunstnerisk leder for Bodø Domkor. Han er ansvarlig for både amatører og profesjonelle aktører, som leder for kor og dirigent på åpningsseremonien.

Jektefartsmuseets åpningsdag er en gledens dag som vi ønsker å dele med de som ønsker å være til stede. Fremførelsen av Jektefartsmuseets eget musikkverk blir derfor urfremført på en utendørs scene, med gratis deltakelse for alle våre Jektefartsvenner.

 

Søndag 23.juni. 

Vi fortsetter feiringen med å takke de som har gjort realisering av Jektefartsmuseet mulig og inviterer inn til en egen seremoni i den anledningen fra kl. 12:00-14:00.
Her inngår de som har vært involvert i både arbeidet med å ivareta Jektefartshistorikken, samarbeidspartnere, sponsorer og offentlige instanser. 

Jektefartsmuseet åpner for publikum kl. 14:00.

St. Hansfeiring.

Vi avslutter åpningshelgen med St.Hans feiring der Bodø Trekkspillag spiller opp kl. 17:30 og båltenningen er kl. 18:00.
Nord Studensamskipnad selger som vanlig rømmegrøt og annet som hører en St.Hansaften til.  Jektefartsmuseet er med på St.Hans feiringen og stenger dørene først kl. 20:00. 

Åpningshelgen er et spleiselag mellom Nordland Fylkeskommune, Bodø Kommune og Nordlandsmuseet.

Vi ønsker alle velkommen til åpningshelgen og til feiring sammen med oss.