Boklansering: JEKTA. Eventyrets farkost.

Velkommen til Jektefartsmuseet og boklansering søndag 20. oktober. Forfatter Bjørn Tore Pedersen har skrevet boken "Jekta. Eventyrets farkost". Dette er den første boka som grundig omhandler jekta og jektefarten. Møt Bjørn Tore Pedersen som presenterer boka og samtaler med avdelingsleder Erika Søfting om jektefarten og arbeidet med boka.

Boklansering 20. oktober kl. 14.00

Invitasjon til boklansering

Jekta. Eventyrets farkost
av Bjørn Tore Pedersen

Tid: Søndag 20. oktober kl. 14

Sted: Jektefartsmuseet
Kvernhusveien 26, 8070 Bodø

Forfatter Bjørn Tore Pedersen presenterer Jekta. Eventyrets farkost, og samtaler med Jektefartsmuseets avdelingsleder Erika Søfting om jektefarten og arbeidet med boka.

Jekta var livsnerven langs kysten vår i fem hundre år. Nordlendingene seilte til Bergen med tørrfisk, og på tilbakereisen var jekta lastet med matvarer og nødvendighetsartikler til folket
der nord. Men også på Vestlandet og i Trøndelag holdt jekta liv i kyst- og fjordbygdene.

Ingen vet med sikkerhet når den første jekta kom, og hvor den kom fra, men hun fører linjene sine tilbake til vikingskipene og de hanseatiske handelsskipene som kom til Bergen i
middelalderen. Hvor mange jektefartøy som seilte langs kysten, er også uklart. Trolig dreier det seg om mange hundre, kanskje opptil et tusentalls jekter.

Dette er den første boka som grundig omhandler jekta og jektefarten. Forfatter Bjørn Tore Pedersen forteller om denne ærverdige og livsnødvendige fraktebåten: om jektebygging, skipsleia, jektenavn, de som seilte, hvor de seilte fra – og om de som aldri kom hjem. I boka finner du blant annet historien om «Anna Karoline», den eneste gjenværende av de gamle nordlandsjektene. Hun står nå på land i Bodøsjøen og har fått sitt eget jektefartsmuseum.

Boka inneholder over 200 flotte fotografier og illustrasjoner.
Salg av signerte bøker. Fri inngang til museets utstilling rett etter lanseringa.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Jektefartsmuseet/Nordlandsmuseet og Museumsforlaget

Boken er utgitt på Museumsforlaget og kan bestilles på nett her