Navnet Vengen Skafferi
Under akterdekket på jektene er Vengen, der styrmannen og mannskapet hadde kahytt. Vi har valgt å kalle vår spisesal for Vengen Skafferi for å vise tilknytning mellom den historien vi formidler i museet og maten vi serverer. I vengen på jekta ble enkel kost servert under seilasen, og navnet markerer et bånd mellom maten vi serverer og jektehistorien.
Skafferi er et navn som før ble brukt om befalets spiserom om bord i skip. Vi har valgt å bruke dette i navnet på vår spisesal for å vise at selv om vi har et tradisjonelt tilsnitt på maten vår så er den nok litt finere enn hva mannskapet om bord i jektene fikk servert. Dermed kan vi med god samvittighet servere våre gjester mat i en stil som passer inn i vårt moderne museum og som har en tilknytning til jektefarten.
Foto: Robin Bøe
Matprofil
I Vengen Skafferi brukes lokale tradisjoner og råvarer sammen med matvarer som ble fraktet med jektene til og fra Nordland. Vår matprofil er bygget på disse råvarene og tradisjonene, presentert som moderne retter.
Muligheter
Til daglig fungerer Vengen Skafferi som museumskafé med søte og salte retter til museets gjester! Etter museets åpningstid fungerer Vengen Skafferi som et selskapslokale hvor vi skaper matopplevelser av høy kvalitet til grupper som ønsker det.
Vengen Skafferi kan også brukes til konserter og foredrag etter at museet er stengt.
I tilknytning til Vengen Skafferi har vi også en konferansesal som kan brukes både dag og kveld, der kan vi for eksempel ha foredrag, konferanser, konfirmasjoner, minnestunder eller middager.