Opplevelser på Jektefartsmuseet

I tillegg til utstillingen, er våre formidlere bindeleddet mellom deg som gjest, og jektefartshistorien! De vil gi deg opplevelsen av hvordan det var å leve i Nord-Norge på en tid som strekker seg over 400 år!

Du vil bli dratt inn i en historie som forteller om den råe kystkulturen, og hvordan jektene sto for nesten all frakt av varer fra Nord-Norge, og store deler av vestkysten i over 400 år! Handelen jektene sto for, var en livsnerve i samfunnene. Jektene hadde også betydning i forhold til kulturimpulser, nye vaner og varer fra fjerne land - utvikling fra sør til nord, fra innland til utland.

Bookbare produkter:

Møt husets jekteskipper

Møt husets jekteskipper, og sett en flott stemning før dere utforsker utstillingen selv! Dere får høre om seilas, status og møtet med kjøpmannen i Bergen.

15 min.

Miniforedrag

Bli kjent med den fantastiske jektefartshistorien, og hør om jekta og nordlandshandelen! Et 20 minutters miniforedrag som tar dere med gjennom de lange linjene, ispedd nære og ekte historier!

20 min.

Omvisning for barn

En 25 minutters lang reise gjennom utstillingen sammen med husets jekteskipper! På veien lærer dere en sang og ser på spennende ting i utstillingen. Obs: Begrenset antall, påmelding i resepsjon!

25 min.